Westzeedijk 238 • 3016 AN Rotterdam • 010-4367699 • mail@antenna-men.com

 
Beeld- en videoresearch en montage vijftien thematische 'Food is fictie' video's +  concept en productie 'Food is fictie fruitmachine' 
Tentoonstelling Food is Fiction - Design Museum Den Bosch - Curator: Timo de Rijk - Tentoonstellingsontwerp: Jan Konings, Simon Davis

 
FOOD IS FICTIE: De wederopbouw leerde ons de schijf van vijf met alle belangrijke ingrediënten voor een gezond lichaam. In de supermarkt vinden we alles wat we dagelijks nodig hebben: zuivel, vlees, groenten, brood. Als vanzelf stelden we daaruit braaf de drie dagelijkse maaltijden samen die van oudsher voor ons zijn bedacht. Maar we leven allang niet meer een leven van werken, eten, slapen en een beetje ontspannen. We eten permanent, te midden van een multiculturele samenleving, en verwachten van onze consumptie een constante opeenvolging van ervaringen en verhalen.
 
De voedselindustrie levert in de westerse wereld, naast een onafgebroken stroom aan producten, ook een schier eindeloze variëteit aan mogelijkheden en betekenissen. Verleiding heeft de plaats ingenomen van calorieën, identiteit de plaats van voeding. De onleesbare bijsluiters van producten met hun informatie over ingrediënten, voedingswaarden en E-nummers zijn niet voor niets onleesbaar en achterop de verpakking geplakt; ze interesseren ons maar matig.

 
Design Museum Den Bosch presenteert de fictie supermarkt en groepeert het voedsel naar onze werkelijke belangstelling: die van de dagelijkse vervolmaking van onze gedroomde identiteit. De fictie supermarkt - ontworpen door Jan Konings en Simon Davies - biedt met de vormgeving van ons voedsel, de verpakkingen en de commercials, onze dagelijkse basisbehoeften aan verhalen, betekenissen en verlangens. 
Tentoonstelling Food is Fiction - Design Museum Den Bosch - 30 juni 2018 tm 28 oktober 2018
Curator: Timo de Rijk - Tentoonstellingsontwerp: Jan Konings, Simon Davis
Concept, beeldresearch, samenstelling en productie 15 videoprogramma's + 2 entreeprojecties + 'fruitmachine' videoinstallatie: Yvo Zijlstra (Antenna-Men)
Video editor: Arne Verbrugh (Kaina media)