Ontwerp van een huisstijl voor een bibliotheek, toegepast in een ontwerp voor gevelbelettering, markering van de collectie en een bewegwijzeringsyteem voor het gebouw
De gevelbelettering is uitgevoerd in cc gesneden en in een hoek van 90 graden omgezette messing lettervormen. Dit geeft de gevelbelettering ruimtelijkheid en biedt tegelijk de oplossing om de lettervormen aan de gevel te monteren.
Voor de markering van de collectie is een flexibel systeem bedacht van verplaatsbare MDF blokken met rubrieksnamen en alfabetblokken in de kasten.
Beelden van het interieur van de bibliotheek met bewegwijzering en belettering.
Voorbeelden van het bewegwijzeringsyteem.
Als sluitstuk op het project is een ontwerp voor een gevelklok met een doorsnee van 150 cm gemaakt.

De bibliotheek fungeert met circa 4.000 bezoekers per week als aanjager van de publieksstroom tussen het winkelgebied en Willemsoord. Onder de nieuwe naam ‘School 7’ biedt het gebouw onderdak aan de bibliotheek, de Volksuniversiteit en de Helderse Historische Vereniging. In opdracht van De Ontwikkelingsmaatschappij Zeestad en de Woningstichting Den Helder in 2015 herontwikkeld en uitgebreid.

Architect: Evelien van Veen, Mars Interieurarchitecten
Genomineerd voor de Arie Keppler Prijs 2016