Eversteijn tentonstelling  - Carel van Hees - Ontwerp en invulling tentoonstelling i.s.m. Carel van Hees
Museum Boijmans van Beuningen - 29 oktober 2011 t/m 15 januari 2012
Carel van Hees toont door middel van zijn eigen zwart-wit foto’s en veel origineel beeld- en videomateriaal het korte maar bewogen leven van de bokser, zowel binnen als buiten de ring. De bezoeker maakt kennis met de persoon Eversteijn: de gedreven bokser die tot het uiterste gaat, de uitbundige komiek, de Rotterdamse herenkapper en dandy. Maar ook de schaduwzijde van Eversteijn’s karakter komt aan bod: zijn stuurloosheid, de strijd met de roem en de periodes van verdwijning en het drankmisbruik die daarbij hoorden.
Van Hees raakte eind jaren zeventig bevriend met meervoudig Nederland bokskampioen Cor Eversteijn. Hij had toegang tot de boksgala’s en kleedkamers. In de tentoonstelling is videomateriaal te zien van onder meer de laatste wedstrijd van de bokser in 1983 tegen een Engelse kampioen. In de eerste ronde gaat Eversteijn knock-out. Hij overleed later dat jaar op 33-jarige leeftijd, na een leven vol drank- en drugsgebruik. 
Via alle verschillende invalshoeken karakteriseert van Hees soms pijnlijk nauwkeurig het leven van een topsporter die leek het heldendom waar te kunnen gaan maken, en toch ook weer niet: Meervoudig bokskampioen, dandy, kapper en bekende Nederlander inclusief een moeizaam gevecht met drank en drugs in Rotterdam. Storytelling op zijn best - multimediaal zoals helaas veel fotografen dat nog altijd niet aandurven, maar waar nog veel terrein kan worden gewonnen, en daarmee bewijst Carel van Hees ook andere fotografen/kunstenaars een dienst. (digezine)
Het boek en de installatie zijn een eerbetoon aan Cor. In zijn levensverhaal wordt iets uitvergroot van wat wijzelf meemaken. We kennen allemaal de botsing tussen vermogen en onvermogen, tussen ons verlangen naar vrijheid en de verantwoordelijkheden waarmee we leven. (Carel van Hees)