Webesign, software development website, cms & database
Bij Heijmerink Wagemakers werken meer ingenieurs dan meubelmakers. Dat betekent dat ze er ook bij complexe projecten op hoog niveau met de opdrachtgever kunnen meedenken.
'Wij zijn een vormgeversatelier, ontwerpers, interieurarchitecten en kunstenaars komen met hun ideeën op schetsniveau naar ons toe.Wij werken die ideeën uit, en beperken ons daarbij niet tot een bepaalde disci- pline.We zijn meer een ingenieursbureau met een brede exper- tise: we kunnen meedenken en we hebben een eigen werk- plaats voor hout, metaal en kunststof waar we proefopstellingen en prototypes maken.'
Het ontwerp waarmee kunstenaar Theo Jansen bij Heijmerink Wagemakers aanklopte was een kartonnen schaalmodel van 20 centimeter hoogte, waarin de unieke beweging van de Animaris al lag opgesloten. HWVA zorgde voor de realisatie van dit gigantisch lopend kunstwerk.
De Spotter (annex Momentane Panorama Scanner) is een kruising tussen een periscoop, een kompas en een totempaal. Respectievelijk verrekijker, oriëntatiemiddel en drager van verhalen. De Spotter kan 360º draaien, scant het panorama en projecteert audiovisuele programma’s over objecten in het landschap wanneer de Spotter erop gericht wordt. Door Antenna-Men bedacht, ontworpen en van besturingssoftware voorzien in 2001. De engineering, bouw en plaatsing van de Spotters is door Heijmerink Wagemakers uitgevoerd.