<div center;"=""> Cultureel TV/web magazine Moois - videographics + webplatform voor cultureel TV programma Moois (sinds 1994)
www.moois.nu
Stichting MOOIS maakt sinds 1996 het cultuurprogramma MOOIS voor TV Rijnmond. Het programma wordt gemaakt door Christiaan van Schermbeek en gepresenteerd door Jack Wouterse.Moois is het langstlopende cultuurprogramma op de Nederlandse televisie met al meer dan 500 afleveringen. Een groot deel hiervan is op deze site terug te vinden
Daarnaast is MOOIS initiator en producent van cultuurdocumentaires en -series voor o.a. de ntr en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Sinds 2013 is MOOIS media ook uitgever van Puntkomma, een tijdschrift over kunst en cultuur in Rotterdam. En organisator van de OffScreen filmavonden in Worm.

 
MOOIS was jarenlang bij repetities, in de theaters, achter de schermen van concertzalen, in de straten. Ze sprak daar met acteurs, kunstenaars en musici en dansers. Hieruit is over de jaren een gigantisch archief ontstaan. Zoeken in dit archief kan via discipline en instellingen of via een geïndexeerde namenlijst. Dit archief wordt regelmatig aangevuld.
In MOOIS #502 de try out van Bossen van het Ro Theater en sprak met acteurs en regisseur Alize Zandwijk. Pianist Ralph van Raat en astronaut André Kuipers nemen ons mee op muzikale rondvaart door het heelal. Fotograaf Janine Schrijver vertelt waarom ‘Brieven aan een jonge dichter’ van Rainer Maria Rilke telkens weer een grote rol speelt in haar leven.
Moois #497 bezoekt Stop Making Sense in het Dordrechts Museum. Een expositie met topwerken uit de jaren ’80 van oa René Daniëls, Marlene Dumas en Rob Scholte. We zien een repetitie van Stigma, de nieuwe voorstelling van het Productiehuis. Theatermaker Milone Reigman maakt een theatraal hoorspel over het stigma van zwarte vrouwen. En dan naar Dark Matters in Tent. waar hedendaagse kunstenaars de donkere uithoeken van het universum verkennen.
Bezoek de moois website www.moois.nu