Westzeedijk 238 • 3016 AN Rotterdam • 010-4367699 • mail@antenna-men.com

 
Ontwerp huisstijl, website, videographics, dvd covers 
cultureel TV programma Moois (sinds 1994) www.moois.nu
Stichting MOOIS maakt sinds 1996 het cultuurprogramma MOOIS voor TV Rijnmond. Het programma wordt gemaakt door Christiaan van Schermbeek en gepresenteerd door Jack Wouterse.Moois is het langstlopende cultuurprogramma op de Nederlandse televisie met al meer dan 500 afleveringen. Een groot deel hiervan is op deze site terug te vinden
Daarnaast is MOOIS initiator en producent van cultuurdocumentaires en -series voor o.a. de ntr en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Sinds 2013 is MOOIS media ook uitgever van Puntkomma, een tijdschrift over kunst en cultuur in Rotterdam. En organisator van de OffScreen filmavonden in Worm.

 
MOOIS was jarenlang bij repetities, in de theaters, achter de schermen van concertzalen, in de straten. Ze sprak daar met acteurs, kunstenaars en musici en dansers. Hieruit is over de jaren een gigantisch archief ontstaan. Zoeken in dit archief kan via discipline en instellingen of via een geïndexeerde namenlijst. Dit archief wordt regelmatig aangevuld.
In MOOIS #502 de try out van Bossen van het Ro Theater en sprak met acteurs en regisseur Alize Zandwijk. Pianist Ralph van Raat en astronaut André Kuipers nemen ons mee op muzikale rondvaart door het heelal. Fotograaf Janine Schrijver vertelt waarom ‘Brieven aan een jonge dichter’ van Rainer Maria Rilke telkens weer een grote rol speelt in haar leven.

Bijna 30 jaar aan lokale en internationale culturele activiteit in Rotterdam is door Moois gedocumenteerd en is grotendeels gratis toegankelijk. Bezoek de moois website www.moois.nu
Erop of eronder, dat was in 2020 de vraag na het wegvallen van onze creatieve basis Moois TV. Het is EROP! geworden. Ondanks het Corona-virus, dat de hele kunstsector venijnig in de weg zit, creëerden we voor vertrouwde en nieuwe culturele opdrachtgevers een fijne serie filmproducties. Daaronder 18 kunstenaarsportretten voor Forecast Platform in Berlijn, een filmische reflectie op Rotterdam als festivalstad en een omvangrijke project van concertregistraties voor het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Bij dit wereldorkest maakten we creatieve, bezielde registraties van Beethovens symfonieën 1 t/m 8 in kamermuziekbezetting. En als bekroning van het Beethovenjaar de verfilming van een prachtuitvoering van zijn laatste: de Negende - Ode an die Freude!, Beethovens troostrijke en nog altijd revolutionaire muziek, gekoppeld aan Schillers gedicht met humane kracht.
In de loop der jaren werden verschillende Moois producties op dvd uitgebracht.
Directie en regie: Christiaan van Schermbeek / Editors: Arne Verbrugh, Eric van der Belt, Douwe van der Werf
Camera: Henk Leurink, Arne Verbrugh / Productie: Geert ter Steeg
Webdesign, vormgeving videographics: Yvo Zijlstra (Antenna-Men) / Programmeren responsive design website + CMS: Marcel Langenberg (Antenna-Men)


  www.moois.nu